Recept:
(3 adaghoz)
Tésztához:
-75g sült Hokkaido tök (japán sütőtök)
Tésztához:
-75g sült Hokkaido tök (japán sütőtök)
-25g tejföl
-10g Update1 Norbi liszt
-10g Update1 Zero édesítőszer
-10g Update1 Norbi liszt
-10g Update1 Zero édesítőszer
-2db közepes, M-es méretű tojás
-2tk Update1 Cinnamon Sweet
-1/2mk fahéj
-kb. 1mk reszelt narancshéj
Formák kikenéséhez:
-2tk Update1 Cinnamon Sweet
-1/2mk fahéj
-kb. 1mk reszelt narancshéj
Formák kikenéséhez:
-kevés vaj
-1/2cs Update1 Cinnamon Sweet
Elkészítés:
A tököt megsütjük és kissé (langyosra) lehűtjük. Közben 3-4 közepes méretű szuflé formát kivajazunk és megszórunk Update1 Cinnamon Sweet-tel. Majd egy tálba mérjük a tököt, a tojások sárgáját, a tejfölt, az édesítőszereket, a lisztet és a fahéjat. Összeturmixoljuk, majd a reszelt narancshéjat is hozzákeverjük. Egy másik tálba egy csipet sóval fényesre felverjük a tojások fehérjét. Óvatosan egy kézi habverő segítségével a tökös keverékhez forgatjuk a habot. Az előkészített formákat háromnegyedéig töltjük a tésztával, majd 170C-on, légkeveréses sütőben kb.25 perc alatt készre sütjük.
Rögtön, melegen fogyasztjuk!
Jó étvágyat hozzá!
Tippek:
-készíthetjük másfajta tökkel is, viszont ez a fajta kicsit testesebb, kevesebb a víztartalma és ennek van a legintenzívebb íze
-sütésnél ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a felfújt
- sütés után, rögtön fogyasszuk el, mert gyorsan összeesnek, de ez a felfújtaknál egy természetes folyamat
-kisebb forma esetén akár 4 adaghoz is elegendő ez a tésztamennyiség
-egy adagban kb. 10g szénhidrát van (amennyiben 3 részre osztjuk a tésztát)
Update1 hozzávalók:
-Update1 Norbi Liszt: http://webshop.update1.eu/termek/norbi-liszt-1000g/
-Update1 Cinnamon Sweet: http://webshop.update1.eu/termek/cinnamon-sweet-fahejas-edesitoszer/
-Update1 Zero: http://webshop.update1.eu/termek/zero-cukor/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése