Update1 Profiterol



Update1 Profiterol
(kb. 30db-hoz)
Recept:

Tésztához:
-120g Update1 Norbi liszt
-110g vaj
-110g víz
-3db L-es méretű tojás
-1/2mk só

Krémhez:
-100g Update1 Vaníliás Pudingpor
-500g tej
-200g mascarpone

Öntethez:
-125g cukrozatlan habtejszín
-100g Update1 Ét tortabevonó


Elkészítés:
A vajat, a vizet a sóval felforraljuk, ezután levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, majd vissza tesszük, és addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától. Ezután áttesszük egy keverőtálba, és kissé lehűtjük.
Majd egyesével kézi, vagy gépi habverővel hozzákeverjük az egész tojásokat.
Krémes állagú tésztát kapunk, amelyet simacsöves habzsákba töltünk, és kisebb halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tetejüket vizezett kézzel óvatosan megnyomkodjuk, hogy ne legyenek nagyon csúcsosak. Valamint permetezünk egy kevés vizet a fánkokra, hogy párás környezetben süljenek.
180C-os előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt. (Tilos közben kinyitni a sütőt, mert összeesnek) 20-25 perc leteltével a hőfokot 160C-ra állítjuk és résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját. Így még további 8-10 percig szárítjuk a fánkokat.
Amíg sül a tésztánk elkészítjük a krémet. Amelyhez 400g tejet felmelegítünk, a maradék 100g-ban pedig egy botmixer segítségével csomómentesen elkeverjük az Update pudingport. Ezután a tejhez adjuk a kikavart pudingport, és folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. Ezután a krémet hagyjuk kihűlni. Közben a fánkok is elkészülnek, így lekapcsoljuk a sütőt. Nem vesszük ki, hanem a résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk, hogy a sütőben kihűljenek. Közben a kihűlt krémünk tetejét leszedjük, hogy ne legyen majd csomós a töltelék. Ezután a mascarponét egy robotgép segítségével a pudinghoz dolgozzuk. A fánkok alján egy kis lyukat vágunk, és azon keresztül megtöltjük őket a krémmel. Ezután elkészítjük az öntetet. Amelyhez a tejszínt felmelegítjük és felolvasztjuk benne az Update Cake Sweet-et. Addig kevergetjük, amíg egy szép fényes öntetet nem kapunk. A betöltött fánkokat meglocsoljuk vele és tálaljuk!
Jó étvágyat!



Tippek:
-a tésztához vajat használjunk, ne margarint
-ennél az égetett fánk tésztánál nagyon fontos, hogy jól keverjük ki a tésztát, amíg elválik az edény falától
- majd a tojásokat is egyesével adagoljuk hozzá, és azokkal is homogénné keverjük, mert csak így jönnek fel, és lesznek üregesek
Update1 hozzávalók:
-Update1 Norbi liszt: http://webshop.update1.eu/termek/norbi-liszt-1000g/
-Update1 Vaníliás pudingpor: http://webshop.update1.eu/termek/vanilias-pudingpor/

-Update1 Cake Sweet: http://webshop.update1.eu/termek/et-tortabevono-100g/

Megjegyzések

Megjegyzés küldése