2017. november 30., csütörtök

Update1 Cappuccino Torta


Update1 Cappuccino Torta

Tészta:

-4db M-es méretű tojás
-50g tej
-20g Update1 Master Mix
-20g holland kakaópor (20-22%-os)
-20g Update1 zero
-1ek olaj
-1mk sütőpor

Krém:

-375g habtejszín
-250g mascarpone
-1 csésze (75g) espesso kávé
-1 kupaknyi Update1 Lovely Sweet
-10g étkezési zselatin+kevés víz
-30g Update1 Cake Sweet
-30g habtejszín

Bevonat:
-125g Update1 Ét Tortabevonó
-125g habtejszín

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A kakaóport, a Master mixet és a sütőport egy tálba elkeverjük. A sárgájákat az olajjal, a tejjel és az édesítőszerrel jól összedolgozzuk egy kézi habverővel. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájás keverékhez hozzáadjuk a szárazanyagot és csomómentesre keverjük. Ezután adunk hozzá egy kevés habot, amellyel kissé meglazítjuk. Majd a többi habhoz forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze. Egy sütőpapírral bélelt, 18cm átmérőjű tortaformába öntjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Sütés után, egy tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Majd kivesszük és a tetejét egyenesre levágjuk, ha szükséges. Visszatesszük a formába és jól rászorítjuk, hogy a krém majd ne tudjon kifolyni. A bevonatot elkészítjük, mert abból egy keveset kenünk a piskótánkra. A habtejszínt felmelegítjük és felolvasztjuk benne az U1 tortabevonót. Ebből kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget elkenünk a piskótán, a többit betesszük a hűtőbe. Ezután a habtejszínből közepesen kemény habot verünk. A mascarponét az édesítővel kikeverjük egy tálba, majd a tejszínhabhoz hozzádolgozzuk. A zselatint egy kevés vízzel elkeverjük és mikróban felmelegítjük, majd a frissen főzött kávéhoz öntjük. Ehhez adunk egy keveset a mascarponés- tejszínes krémből, hogy a hőt kiegyenlítsük. Ezután a többi krémhez adjuk és elkeverjük.  Az így elkészített krémet a csokikrémmel lekent piskótánkra öntjük és néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni. Pihentetés után, a tortánkat a formából kivesszük. A már elkészített bevonatot kissé meglangyosítjuk, de csak annyira, hogy folyjon.(Ne legyen meleg!) Ezután a tortát egy rácsra tesszük, és először az oldalát díszítjük a bevonattal, majd eloszlatjuk a tetején is. A Update bevonóból vagy temperált Update csokiból tetszőleges díszeket készítünk. A tetejére helyezzük a csokidíszeket és néhány kávészemet.
Ezután szeleteljük, tálaljuk!
Jó átvágyat hozzá!




 Tippek:
-a piskótát alsó-felső sütésen süssük, ne légkeverésen
-a krémhez állati és növényi hab is jó, lényeg, hogy hideg legyen és ne tartalmazzon hozzáadott cukrot
- a zselatinhoz csak annyi víz szükséges, amely éppen ellepi
-a zselatint mikróban is felmelegíthetjük
-a krémhez a zselatint hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá, nehogy kicsapódjon
-a torta akár egy éjszakán keresztül is pihenhet a hűtőben
- a formából egy éles késsel körbevágva tudjuk szépen kivenni
-legjobb egy cukrászgyűrűt használni ehhez a tortához, amelyhez  alul 2 réteg alufóliával tudunk aljat készíteni

Update1 hozzávalók:
-Update1 Master Mix: http://webshop.update1.eu/termek/update-1-lowcarb-mastermix-liszt/
-Update1 Ét Tortabevonó: http://webshop.update1.eu/termek/et-tortabevono-100g/

-Update1 Zero: http://webshop.update1.eu/termek/zero-cukor/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése