Update1 Túrós lepény



Ma egy könnyed túrós lepény receptet hoztam a blogra. Amelyben az a legszuperebb, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot és Update1 liszttel készült, tehát bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. Próbáljátok ki, tényleg nagyon egyszerű és nagyon finom alakbarát sütemény.
 




Recept:
(20 szelethez)

Tészta:
-250g Update1 Norbi liszt
-4db nagyobb méretű (L-es) tojássárgája
-125g lágy vaj
-5g instant élesztő
-100g langyos tej
-1 csipet sò
-1/2 kupaknyi Update1 Lovely Sweet édeşítő

Töltelék:
-650g túró
-4db nagyobb méretű(L-es) tojásfehérje
-1cs Update1 Vanilla Sweet
-150g  tejföl
-2 kupaknyi Update1 Lovely Sweet édesítőszer(ízlés szerint több/kevesebb)
-5g Update1 Paleo Útifűmaghéj őrlemény
- kevés mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához a lágy vajat kihabosítjuk a tojássárgájákkal, beletesszük az édesítőszert, majd belekeverjük az élesztővel összekevert lisztet. Végül hozzáadjuk a langyos tejet, így egy könnyű tésztát gyúrunk.
Közben a túrót villával kicsit összetörjük, belekeverjük az útifűmaghéj őrleményt, a tejfölt és az édesítőszert. Tehetünk bele ízlés szerint egy kevés mazsolát és reszelt citromhéjat is..A tojásfehérjéket az Update1 vanilla sweet-tel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós részhez.
Ezután a tésztánkat megfelezzük, és a felét egy kb 25X20cm-es téglalap alakú formába nyomkodjuk úgy, hogy szép egyenletes legyen.A tésztánkon eloszlatjuk a túrós részt, ezután egy szilikon lapon kinyújtjuk a tészta másik felét, és a lappal együtt ráfordítjuk a túrós részre. Majd a szilikon lapot szépen lehúzzuk róla. Ezután villával megszúrkáljuk és langyos, lekapcsolt sütőben  kb.1 órán keresztül pihentetjük. Miután megkelt, lekenjük a tetejét  tojássárgájával és 180C-on, légkeveréses sütőben készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük, megszórjuk porrá darált Update1 zeroval és tálaljuk.

Tippek:
-a tésztát érdemes szilikonlapon nyújtani így nem fog ragadni,esetleg egy kevés Update1 lisztet még szórhatunk alá ha szükséges
-a túróhoz a habot óvatosan keverjük, hogy ne törjük nagyon össze
-a tésztát nyújthatjuk is a forma aljába ha szeretnénk, viszont egyenletesen belenyomkodni egyszerűbb lehet
-amennyiben a teteje nagyon sülne, akkor takarjuk le alufóliával és úgy süssük tovább
-kb 25 perc alatt készre sül






 

Megjegyzések