2016. május 25., szerda

Update1 Túrós lepény



Ma egy könnyed túrós lepény receptet hoztam a blogra. Amelyben az a legszuperebb, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot és Update1 liszttel készült, tehát bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. Próbáljátok ki, tényleg nagyon egyszerű és nagyon finom alakbarát sütemény.
 




Recept:
(20 szelethez)

Tészta:
-250g Update1 Norbi liszt
-4db nagyobb méretű (L-es) tojássárgája
-125g lágy vaj
-5g instant élesztő
-100g langyos tej
-1 csipet sò
-1/2 kupaknyi Update1 Lovely Sweet édeşítő

Töltelék:
-650g túró
-4db nagyobb méretű(L-es) tojásfehérje
-1cs Update1 Vanilla Sweet
-150g  tejföl
-2 kupaknyi Update1 Lovely Sweet édesítőszer(ízlés szerint több/kevesebb)
-5g Update1 Paleo Útifűmaghéj őrlemény
- kevés mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához a lágy vajat kihabosítjuk a tojássárgájákkal, beletesszük az édesítőszert, majd belekeverjük az élesztővel összekevert lisztet. Végül hozzáadjuk a langyos tejet, így egy könnyű tésztát gyúrunk.
Közben a túrót villával kicsit összetörjük, belekeverjük az útifűmaghéj őrleményt, a tejfölt és az édesítőszert. Tehetünk bele ízlés szerint egy kevés mazsolát és reszelt citromhéjat is..A tojásfehérjéket az Update1 vanilla sweet-tel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós részhez.
Ezután a tésztánkat megfelezzük, és a felét egy kb 25X20cm-es téglalap alakú formába nyomkodjuk úgy, hogy szép egyenletes legyen.A tésztánkon eloszlatjuk a túrós részt, ezután egy szilikon lapon kinyújtjuk a tészta másik felét, és a lappal együtt ráfordítjuk a túrós részre. Majd a szilikon lapot szépen lehúzzuk róla. Ezután villával megszúrkáljuk és langyos, lekapcsolt sütőben  kb.1 órán keresztül pihentetjük. Miután megkelt, lekenjük a tetejét  tojássárgájával és 180C-on, légkeveréses sütőben készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük, megszórjuk porrá darált Update1 zeroval és tálaljuk.

Tippek:
-a tésztát érdemes szilikonlapon nyújtani így nem fog ragadni,esetleg egy kevés Update1 lisztet még szórhatunk alá ha szükséges
-a túróhoz a habot óvatosan keverjük, hogy ne törjük nagyon össze
-a tésztát nyújthatjuk is a forma aljába ha szeretnénk, viszont egyenletesen belenyomkodni egyszerűbb lehet
-amennyiben a teteje nagyon sülne, akkor takarjuk le alufóliával és úgy süssük tovább
-kb 25 perc alatt készre sül






 

4 megjegyzés:

  1. Kedves Daniella, a tészta recept vajon almás töltelékkel (almás piteként) is működne? Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  2. Engem is ugyanez erdekelne vagy egy nagyon finom almas pite recept! Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Daniella!
    Tökéletes recept! Isteni süti! Nincs hozzáadott cukor, ami szuper! Nagy sikere volt, azt hiszem még egy párszor el fogom készíteni!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper recept, életem első sikeres diétás sütije! :)

    VálaszTörlés