2016. április 9., szombat

Update Gyümölcskosárka

Recept
(kb. 15db-hoz)

Tészta:
120 g Update1 Master mix
80 g zabpehelyliszt
135 g vaj
85 g tejföl
1 tojássárgája
20 g porrá darált Update1 Zero
1/2 csomag Update1 Vanilla Sweet, porrá darálva

Krém:
100 g Update1 Vaníliás pudingpor
400 g tej
½ cs Update1 Vanilla Sweet
2 tojásfehérje

Díszítés:
gyümölcsök ízlés szerint

Áthúzó zselé:
3 dl víz
15 g étkezési zselatin
2 ml Update1 Lovely sweet édesítőszer


Elkészítés:
A linzertésztát gyúrd meg a szokásos módon, pihentesd hűtőben, majd ismét gyúrd át.
A kosárkákhoz a tésztát nyújtsd ki, majd virágalakú linzerszaggatóval vágd ki a formákat.
Az így kapott virágalakú tésztalapokat igazítsd muffin sütőformába és 180 fokon kb. 15 perc alatt süsd készre
A kosárkákat óvatosan szedd ki a sütőformából, és hagyd kihűlni.
A krémhez 2 ek. tejjel keverd el az Update1 vaníliás pudingport. A többi tejet forrald fel a Vanillával, keverd bele a tejes pudingport és főzd össze. A tojásfehérjét verd habbá, és keverd a forró pudinghoz.
A bevonó zseléhez kevés vízben oldd fel a zselatint, öntsd hozzá a többi vizet, forrald fel, majd hűtsd ki.
A krémet töltsd nyomózsákba, még melegen nyomj egy-egy halmocskát a kosarakba. Gyümölcsökkel díszítsd és húzd át a zselével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése