Update Epres Töltött Muffin





Úgy gondolom a muffinokat majdnem mindenki szereti,aki nem az általában azért nem mert száraznak találja a tésztát.Én most egy gyorsan elkészíthető,nagyon puha tésztájú Update muffin receptet mutatok Nektek,aminek isteni cukormentes tejszínes krém és friss eper van a tetején belsejében pedig cukormentes Update dzsem! Mi nagyon szerettük,akár egy kislánynak szülinapi zsúrra is szuper lehet vendégvárónak és a gyerekek nem fogják észre venni a különbséget ezt garantálom!






Update Töltött Epres Muffin
(6db-hoz)
Tészta:

-75g lágy vaj(nem margarin)
-40g Update master mix
-40g zabpehelyliszt
-30g Update zero calories porrá darálva
-50g tej
-2db M-es méretű tojás
-1/2 vaníliarúd kikapart belseje
-1/3 citrom reszelt héja
-5g sütőpor

Töltelék:
-néhány kanál Update eperdzsem

Díszítés:
-250g cukrozatlan habtejszín
-1/2kupaknyi Update lovely sweet édesítő
-2tk Update eperdzsem(pürésítve)
-kevés természetazonos ételszínezék
-néhány szem eper


Elkészítés:

A liszteket a sütőport kimérjük és egy tálba elkeverjük. A lágy,szobahőmérsékletű vajat a porrá darált édesítőszerrel,a citromhéjjal és a vanília kikapart belsejével kihabosítjuk egy robotgép segítségével.Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat,majd 3-4 részletben a lisztes-sütőporos keveréket.A végén pedig két részletben a tejet is hozzáadjuk és a robotgéppel gyors mozdulatokkal homogén tésztává keverjük.
Ezután egy 6db-os muffin formába papírokat helyezünk,majd mindegyikbe nyomunk egy sima csöves nyomózsákkal a tésztából kb 40-45g-ot,úgy hogy jó háromnegyedéig legyenek a kapszlik. Előmelegített kb 200C-os sütőben szép aranyszínűre sütjük a muffinokat kb 15-20 perc alatt.
Amikor megsültek kivesszük és egy rácson hagyjuk hűlni őket. Amikor kihűltek egy éles késsel szépen kiegyenesítjük a tetejüket majd mindegyik közepét meglékeljük. Az így kapott középen lyukas muffinokba töltünk egy kevés Update eperdzsemet majd egy kevés tésztával visszazárjuk a tetejüket.
A tejszínt az édesítővel óvatosan felverjük,majd a végén elkeverünk benne egy kevés pürésített Update eperdzsemet és egy kevés természetazonos ételszínezéket.
Egy sima csöves nyomózsákba töltjük a habot majd a betöltött muffinokra nyomunk egymásra 2 réteget,egy nagyobbat majd egy kisebbet.A tetejére szeletelt epret teszünk majd tálaljuk!



Tippek:
-fontos,hogy vajat használjunk és ne margarint a tésztához
-a vajat néhány órával a készítés előtt vegyük ki a hűtőből mert csak így lehet jól kihabosítani
-a sütőport ne adagoljuk túl mert akkor nagyon kijön a formából és deformáltak lesznek a muffinok
-a muffin „lékeléséhez” használhatunk pl fém habzsák fejet
-a muffinok tetejét egy éles késsel azért kell vékonyan levágni,hogy egyenletes felületre tegyük a habot,így mind egyforma lesz
-a sütési idő sütőfüggő,mindenki figyelje sütés közben nehogy megégjenek
-a díszítésnél cukormentes állati tejszínt használjunk,cukormentes növényit max 30%-ba tegyünk bele ha azt szeretnénk,hogy tartósabb legyen a hab(pl ha vendégeket várunk)
-habfixálót ne használjunk mert cukrozottak
-a tejszín mindig hideg legyen amikor felverjük és ügyeljünk arra,hogy óvatosan verjük fel mert könnyen kicsapódhat és akkor vaj lesz belőle
-a felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel keverjük hanem óvatosan kézi habverővel forgassuk bele



Megjegyzések