Update mini sajtos roló



Szerintem nagyon sokak kedvence ez a sós sütemény,ezért is tartottam fontosnak,hogy elkészítsem az Update változatát a blogra. A ch tartalma az Update liszt segítségével felére csökkenthető,így akár cukorbetegek is beiktathatják az étrendjükbe.Természetesen a mértékletesség az ilyen jellegű sütiknél is fontos de a lényeg,hogy nem kell lemondanunk ezekről a süteményekről egy diéta idején vagy cukorbetegség esetén sem.






Recept:
(kb 30-35db mini sajtrolóhoz)
Update Vajas Tészta:
 -100g Update Master mix
-100g teljes kiőrlésű búzaliszt
-200g vaj
 -200g hideg víz
-1tk ecet
-1/2 tk só

A sajtos roló tölteléke:
-45g Update Master mix
-30 teljes kiőrlésű búzaliszt
-300g tej
-150g tejszín
-6db tojássárgája
-25dkg reszelt sajt
-75g vaj
-egy kevés só(nem kell sok,mert a sajt eleve sós)

Díszítés:
-kevés reszelt sajt

 Elkészítés:
A liszteket kimérjük egy tálba, majd hozzáadunk a vajból 20g-ot, valamint az ecetet, sót és a vizet. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva hőtőbe pihentetjük kb. 2-3 órát. Ezután kivesszük, kinyújtjuk egy Master Mix-xel megszórt szilikon lapon és a maradék 180g hideg vajat ráreszeljük a tésztánkra. Megszórjuk egy kevés Master Mix-xel a vajas részt, majd behajtjuk minden oldalát a tésztának.Kissé megütögetjük nyújtófával, hogy a vajas rész elkeveredjen a tésztában, majd egy szilikon lapon vékonyra kinyújtjuk.Szimplán, majd duplán hajtogatjuk. Ezután pihentetjük hűtőben 25 percet. Még kétszer megismételjük a hajtogatást, természetesen a közte lévő pihentetési időt betartva.
A hajtogatások után, vékonyra nyújtjuk, csíkokat vágunk amit egy formára feltekerünk. Majd megsütjük kb. 170-180C-on.
Közben elkészítjük a krémet, amelyhez a  tojássárgáját a tejjel, a tejszínnel elkeverjük. Ezután  hozzáadjuk a lisztkeverékhez óvatosan adagolva, egy kézi habverő segítségével. Beletesszük  a reszelt sajtot, vajat, sót és kevergetés közben felmelegítjük. Besamel sűrűre főzzük és kihűtjük. Sima vagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük a krémet és a rolókat betöltjük vele, majd a két végét reszelt sajtba mártjuk.

Tippek:
-érdemes a kinyújtásoknál és a hajtogatásoknál mindig vékonyan master mix-xel lisztezni a szilikon lapot vagy a nyújtódeszkát, így  biztosan nem ragad majd a tészta
- ha nincs sajtroló formánk, akkor alufóliával bevont vékonyabb farúdra is feltekerhetjük a tésztacsíkokat

Megjegyzések