2014. december 23., kedd

Update Rumos-diós Szaloncukor




Kicsit el voltam havazva a napokban, így csak most sikerült feltöltenem a blogra ezt az Update szaloncukor receptet. Mivel az elkészítése nem túl bonyolult, így akár még ma el tudja készíteni aki szeretné az Ünnepekre. Igazi dióval készült szaloncukor talán nem is nagyon kapható,de olyan ami emellett még cukormentes is az biztosan nem, ezért szerintem megéri kipróbálni. Meg persze azért is mert nagyon finom és akár ajándékba is tökéletes lehet. :)




Recept:
-200g darált dió
-100g víz
-40g cukrozatlan sovány tejpor
-10ml Update  lovely sweet
-1/2tk kakaópor
-5ml rumaroma
-20g vaj
-néhány szem mazsola
Bevonat:
-1 tábla(100g) Update Cake sweet tortabevonó

Elkészítés:

A vizet az édesítőszerrel,rumaromával,mazsolával felfőzzük,majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a daráltdiót,a tejport,kakaóport csomómentesre. Majd visszatesszük és néhány percig még folyamatos kavargatás közben sűrűre összefőzzük. Ezután belekeverjük a vajat és  kihűtjük.Majd szaloncukor alakúra formázzuk kézzel őket. A formázott szaloncukrokat betesszük egy éjszakára a hűtőbe.Másnap kivesszük és vízfürdőn felolvasztott Update cake sweet csokoládéval bevonjuk.Először mindegyiknek csak a talpait vonjuk be,azt hagyjuk megkötni majd az egész felületet.
Zsírpapírból vágunk szaloncukorpapírt, a külsejére pedig színes sztaniolpapírt használunk csomagolásnak.
Dobozba sorakoztatjuk őket és akár ajándékba is tökéletes lehet. J


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése