Update Karácsonyi Csokicsók


Az Ünnepek alatt sem kell bűnöznie senkinek,mert ez az Update ch csökkentett liszttel és  természetes alapú Update édesítőszerrel készített édesség tökéletes alternatívája egy cukros-fehérlisztes süteménynek.Próbáljátok ki,az elkészítése a látszat ellenére nem bonyolult és méltó lehet az ünnepi asztalra.Akár a gyerekek segítségével is készíthetjük mert az apró kezek a tészta szaggatásánál utánozhatatlanok addig pedig a felnőttek elkészíthetik a csokis habsapkát és a betöltést,így még közös családi programnak is jó lehet így karácsony előtt. :)






Recept:
Tészta:
-5dkg Update Master Mix
-3,5 dkg teljes kiőrlésű  zabliszt
-6,5dkg vaj
-1 dkg Update Zero (porrá darált)
-1 s-es kis méretű  tojássárgája
-4dkg tejföl
-1tk  Update Vanilla Sweet(porrá darálva)
-2tk holland kakaópor
-1csipet só

 Töltelék:
-Update csokoládékrém

Habcsókok:

-3db nagyobb L-es méretű tojásfehérje
-1,5dkg Update Zero

Csokimáz:

-5dkg Update Cake sweet étbevonó

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a pontos kimérés után gyors mozdulatokkal összegyúrjuk egy tálban, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára. A pihentetési idő után, kevés Update Master Mix-el megszórt szilikonlapon vékonyra nyújtjuk.  Kb 3cm-es korongokat szaggatunk belőle és 180C-on megsütjük őket.
Amikor elkészültek egy sütőrácsra kiszedjük őket és hűlni hagyjuk. Ezután elkészítjük a habcsókokat a tetejére úgy,hogy  a tojásfehérjéket a robotgép erős fokozatán felverjük. Amikor már fényes a hab akkor beletesszük az édesítőszert és tovább verjük azzal is, de csak rövid ideig. Masszív  habot kell kapjunk,de nem szabad annyira túlverni,hogy törjön. Majd egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük a habot és egy szilikonos sütőpapírral vagy sütőlappal kibélelt tepsibe akkora habsapkákat nyomunk ,mint amekkorák a tésztakorongjaink.  Ezeket 140-150C-os sütőben kb 25-30 percig szárítjuk,mielőtt elkezdenének  elszíneződni ,akkor kivesszük és hagyjuk a sütőlapon,hogy kihűljenek. Amikor kihűltek a habcsókok egy vékony pengéjű kés segítségével,óvatosan leszedjük a tepsiről és azokat is a sütőrácsra helyezzük.
Gőz fölött felolvasztunk egy fél tábla Update Cake sweet étbevonót és a  habcsókokat óvatosan megmártogatjuk benne és hagyjuk,hogy megdermedjen rajta.
A tésztakorongokra teszünk az Update csokikrémből  1-1 teáskanálnyi mennyiséget ,majd minden krémes részre ráhelyezzünk egy-egy csokis habcsókot.
Ezután karácsonyi dobozba sorakoztatjuk őket  és hűtőbe is tehetjük.Fogyasztás előtt néhány perccel érdemes kivenni szobahőmérsékletre,így a tészta omlós, a krém lágy ,a sapkák pedig ropogósak lesznek a tetején. J

Tippek:

-A tésztát csak rövid ideig, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze,hogy a kezünk melegétől a vaj ne olvadjon meg benne, mert csak így lesz omlós a tészta.
-A korongokat figyeljük, mert nagyon gyorsan megsülnek.
-A habcsókokat ne verjük túl ,mert ha törik a hab ,akkor nem tudjuk majd szép formára kinyomni a habzsákból.
-A a habcsókokat csak addig süssük, amíg szép világosak,nem szabad,hogy megbarnuljanak ,mert akkor nem lesznek mutatósak.

-A habcsókok könnyen törnek,így óvatosan kell velük bánni
-Az étbevonóhoz adhatunk egy tk olajat,hogy folyékonyabb legyen így könnyebb a bevonás,viszont nem szabad sokat mert, akkor nem fog megkötni


Megjegyzések