Diétás Csokoládé Szuflé


Régóta szerettem volna szuflét készíteni, de annyi új diétás recept jut az eszembe, hogy nincs időm mindet kipróbálni. Viszont erre most rászántam magam és nagyon jól tettem, mert valami isteni finom lett.
Az elkészítése roppant egyszerű, csak a sütésre kell figyelni, tehát bátran ajánlom akár kezdőknek is.



Recept 2 személyre:
-75g Update étcsokoládé
-22,5g vaj
-2 tojássárgája
-2 tojásfehérje
-2g zsírtalanított mandula vagy lenmagliszt
-pici só

Elkészítés
Két szufléformát vagy desszertgyűrűt  kivajazunk, megszórjuk őket kevés holland kakaóporral, közben a sütőt felmelegítjük 180C-ra.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk max 45C-ig, ezt érdemes hőmérővel ellenőrizni.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájákat, majd a pici sóval lágy habbá verjük a tojásfehérjéket és azt is beleforgatjuk a csokis masszába. Ezután óvatosan beleszitáljuk a kevéske mandula vagy lenmaglisztet és elkeverjük benne, majd a formákba öntjük. 180C-on kb. 7 percig sütjük.Az idő nagyon sütőfüggő, mert pl. az anyukám sütőjében 5 perc után tökéletes, szóval ezt ki kell tapasztalni. Akkor jó, ha a külseje egy kérget alkot a közepe pedig folyik.
Melegen érdemes tálalni, egy gömb U1 vaníliafagyival tökéletes párosítás, de magában is egy szuper édesség. :)


Megjegyzések