2014. augusztus 29., péntek

Reform Magvas-Sajtos Lapkenyér



Nem tudom ki mennyire ismeri ezt a fajta magvas ropogtatnivalót, nagyáruházakban,herbáriákban lehet hasonlót kapni,amik teljeskiőrlésű liszttel készülnek.Gondoltam készítek házi változatot magvakból és alacsony ch tartalmú őrleményekből meg persze sajtból mert attól lesz igazán finom. Nálunk nagy sikert aratott, próbáljátok ki Ti is!

Tésztához:
-8dkg lágy zabpehely
-3,5dkg vegyes magkeverék(len,szezám,napraforgó)
-2dkg tökmag
 
-2,5dkg lenmagliszt
-2,5dkg szezámliszt
-50g olaj
-115g víz
-3dkg reszelt sajt(ementáli,pannónia stb)
-só ízlés szerint
-1/2 kk sütőpor

Lekenéshez:
-1db tojásfehérje

Díszítéshez:

-magvak vegyesen
- reszelt sajt



Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és összegyúrjuk. Egy picit pihentetjük, majd 2 szilikonos sütőpapír között nagyon vékonyra nyújtjuk a tészta felét,kézzel közben igazítva, hogy téglalap formát kapjunk. Majd kb. 6 egyforma részre vágjuk, de úgy, hogy nem húzzuk rajta a kést csak rányomjuk-Így nem lesz fodros a széle. Ezután tojásfehérjével lekenjük, megszórjuk a tetejét magvakkal és sajttal ízlés szerint. A tészta másik felével megismételjük ezt a műveletsort, majd azokat a sütőpapírokat amelyeken a tészták vannak betesszük sülni. Légkeveréses sütőben 180-200C-on kb. 20-25 percre. Félidőnél kivesszük, késsel elválasztjuk a lapokat egymástól és néhány cm hagyva a lapok között visszatesszük, amíg készre nem sülnek. Azért veszem ki félidőnél, mert ha nem választanánk szét őket, akkor  nem sülne ropogósra csak az a néhány ami a tepsi szélére esik.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése