Reform Lenmag és szezámlisztes Pizza


Mivel  sokan kérdeztétek, hogy nincs-e még reform, alacsony ch tartalmú pizzatészta receptem, így gondoltam készítek egyet. A tésztában csak lenmagliszt ,szezámliszt, sikér, tönkölykorpa van és hozzáadott búzalisztet nem tartalmaz, így a ch tartalma minimális egy hagyományos pizzatésztához képest.

Recept:

-130g zsírtalanított lenmagliszt
-80g sikér
-30g tönkölykorpa
-20g  szezámliszt
-125g krémes natúr joghurt
-30g olívaolaj
-300g langyos víz
-5g instant élesztő
-só ízlés szerint

Feltétek:
ízlés szerint

Elkészítés:
Egy tálba összemérjük a hozzávalókat és egy homogén tésztává dagasztjuk, majd egy lezárt kelesztőtálban meleg helyen 60 percig kelesztjük. Amikor megkelt, akkor kinyújtjuk egy szilikon lapon tetszőleges vastagságúra.(ha ragadna a tészta akkor egy kevés sikért vagy szezámlisztet szórhatunk alá) Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, permetezünk rá egy kevés olívaolajat, megkenjük ízlés szerint cukormentes házi pizzakrémmel és megpakoljuk a kívánt feltétekkel. Ezután előmelegített sütőben, 180C-on, légkeveréssel kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzések