Lenmaglisztes Bajor Kiflik (finomliszt mentes)







Recept:
-8,5dkg sikér
-7,5dkg zsírtalanított lenmagliszt
-3dkg zabpehelyliszt
-1,5dkg tönkölykorpa
-25ml olaj vagy 2,5 dkg vaj
-275g langyos tej vagy víz
-5g instant élesztő
-só ízlés szerint


Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat kimérjük és egy tálba tesszük. A vizet akkor adjuk hozzá. amikor már minden hozzávaló benne van és összedolgozás közben adagoljuk. Összedagasztjuk egy homogén, közepesen lágy tésztává, majd 40 percig kelesztő tálban meleg helyen kelesztjük.
Amikor megkelt, akkor  5 egyforma részre vágjuk. Ezután minden darabot háromszög alakúra nyújtunk és feltekerjük. Egy szilikon lapon kézzel kiflikké formázzuk őket. Majd kb 1L vizet kevés sóval és  4-5 dkg szódabikarbónával felforralunk. A forrásban lévő vízbe tesszük a kifliket kettesével és mindkét oldalukat megfőzzük benne kb. 1 perc alatt. Ezután kivesszük egy szilikon lapra a kifliket,egy éles késsel vagy pengével  bevágjuk a tetejüket. Durva szemű sóval megszórjuk és meleg helyen további 45 percig pihentetjük. Pihentetés után, 180-190C-on, kb, 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Amikor kész, akkor még melegen lekenjük a tetejüket langyos tejjel, hogy szép fényesek legyenek.


Megjegyzések