Diétás Lenmaglisztes Isler (finomliszt mentes)



Recept:

Tészta:
-6,5dkg darált dió
-1,5dkg tönkölybúzakorpa
-1dkg holland kakaópor
-4dkg lenmagliszt
-5dkg darált eritrit
-6,5dkg vaj

 Töltelék:

-cukormentes sárgabarack lekvár

Bevonat:
-10dkg  Update ét tortabevonó
-1kevés olaj

Elkészítés:

A diót a korpával egy kávédarálóba tesszük és ledaráljuk, majd az eritritet is porrá őröljük. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lenmagliszttel megszórunk egy szilikon nyújtólapot és kinyújtjuk a tésztát. Egy fánk szaggatóval vagy egy pohárral kivágjuk. Én addig szoktam kinyújtani és szaggatni,amíg el nem fogy a tészta.
Majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben, 220C-on néhány perc alatt készre sütjük .(figyelni kell, mert gyorsan sülnek)
Amikor kisültek, ízlés szerint lekvárt kenünk a tésztakorongokra, majd kettőt összeragasztunk.
Ezután a bevonót gőz fölött felolvasztjuk, teszünk hozzá egy kevés olajat, majd egy mártóvilla segítségével szépen bevonjuk a betöltött islereket. A tetejükre szórhatunk díszítésként egy kevés darált diót, esetleg pisztáciát.



Megjegyzések