Update Ekler Fánk



 Már régebben volt a blogomon Ekler fánk recept,de most kicsit megújítottam,és készítettem egy modernebb változatot ganache-sal. Egyszerű az elkészítése és mutatós sütemény, így akár vendégvárónak is megfelelő választás lehet. Természetesen ez a receptem se tartalmaz cukrot,a tésztája pedig Update szénhidrátcsökkentő lisztkoncentrátummal készült, így akár cukorbetegek is fogyaszthatják.







Recept:

Tésztához:
-8dkg Master mix+7dkg finomliszt
-15dkg zsír vagy vaj
-1,5dl víz
-4db  kisebb /S-M-es/ méretű tojás
-1/2kk só
-1,5ek eritrit
Krémhez:
-10dkg jó minőségű cukormentes étcsokoládé
-1tk holland kakaópor
-2dl tejszín
Tejszínes részhez:
-4dl cukrozatlan állati habtejszín
-5dkg eritrit
Díszítés:
-5dkg Update tortabevonó

Elkészítés:
-A zsírt, a vizet, a sót, az eritritet felforraljuk, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. Majd visszatesszük és addig kavarjuk, amíg elválik a tészta az edény falától.
-Levesszük a tűzről és egyesével kézi vagy gépi habverővel hozzákeverjük az egész tojásokat(fontos, hogy egyesével).
-Krémes állagú tésztát kapunk, amit nyomózsákba töltünk és hosszúkás halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
-kb. 200-220C-on megsütjük 20-25 perc alatt (Tilos közben kinyitni a sütőt, mert összeesnek)
-a 20-25 perc leteltével résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját, alacsonyabbra  vesszük a sütőt és légkeveréssel még további 10 percig szárítjuk a fánkokat.
Amíg sül a tésztánk, addig elkészítjük a krémet:
1dl tejszínt felforralunk, majd levesszük a tűzről és elkeverjük benne a kakaóport, valamint a csokoládét és hűtőben kihűtjük.
Amikor meghűlt, akkor óvatosan kihabosítjuk, valamint a maradék 1dl tejszínt felverjük és a kihabosított ganache-sal összeforgatjuk,. Óvatosan bánjunk vele, nehogy kicsapjon a vaj,nem szabad erős fokozaton keverni.
Ezután a megsült és kihűlt fánkokat kettévágjuk, a tetejüket olvasztott csokival díszítjük.A másik felébe szintén csorgatunk egy kis csokit, majd hagyjuk megdermedni. Betöltjük a fánkokat a ganache-sal, majd a krém tetejére felvert tejszínt nyomunk és rátesszük a fánk tetejét. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések