Reform Sajtos Croissant /finomliszt mentes/








Recept:

Tészta rész:
-9dkg sikér(búzafehérje)
-6dkg szezámliszt
-4dkg zabpehelyliszt
-2dkg búzakorpa
-60g tejföl
-1ek olaj
-4,5g só
-160g tej
-5g instant élesztő

Vajas rész:
-10dkg vaj(nem margarin)
-kevés sikér

Elkészítés:
Minden hozzávalót kimérünk, majd a liszteket az élesztővel és a sóval egy tálba összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, tejfölt,a tejet és könnyű tésztát gyúrunk.
Majd egy kevés időre fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Amíg hűl, addig a 10dkg vajat a fagyasztóba tesszük. A tésztát kivesszük,lemérjük és 6 egyforma részre vágjuk. Szilikon lapon kinyújtjuk kör alakúra a lapokat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a vajat.Gyorsan hogy a kezünk melegétől ne olvadjon fel.
Az első lapra teszünk a reszelt vajból kb. a vaj 1/5 részét, hogy mindenhova ugyanannyi jusson. Majd a vajra szórunk egy kevés sikért, de tényleg csak egy keveset mintha sót szórnánk. Majd rátesszük a második kinyújtott lapot, ezt addig folytatjuk amíg el nem fogy a 6 lap.Természetesen a legfelsőre nem kell semmit tenni. Amikor kész a kis "tornyunk", akkor nyújtófával kicsit megütögetjük, majd kinyújtjuk kb. 4mm vastagra. Ezután 8 cikkre vágjuk, mindegyik részbe teszünk egy darabka sajtot(maci sajttal a legfinomabb) és feltekerjük, mint a hagyományos croissant.
Majd egy sütőlapra helyezzük őket és meleg helyen, kb. 40 percig kelesztjük. Amikor megkeltek, akkor lekenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal a tetejüket. Előmelegített, 220C-os sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések