2014. április 3., csütörtök

Diétás Málnabomba




Ezt a sütit 2 éve a szülinapomkor sütöttem először,emlékszem Anyukáméknál voltunk akiknek roskadásig volt a málnabokruk málnával és ezt a diétás,könnyű joghurtos tortát találtam ki.Amely szerintem nagyon finom és ajánlom azoknak akik nagyon szeretik a gyümölcsös-joghurtos sütiket,mert ez nagyon málnás és természetesen csökkentett ch tartalmú mint minden édességem. Bár még nincs szezonja a málnának de itt lesz a blogon és akkor is megtaláljátok ha majd ismét roskadásig lesznek a bokrok! :)





Tésztához
  • 3 db tojás
  • 5dkg bekevert Update liszt
  • 1 evőkanál víz
  • 3 evőkanál xilit vagy eritrit
  • 1/2 kiskanál sütőpor
Krémhez
  • 8 dl joghurt natúr
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg xilit vagy eritrit
  • 15 dkg málna
  • 25g étkezési zselatin
  • kevés víz
Díszítéshez
  • málna
  • 1/2 evőkanál zselatin étkezési
  • víz
Elkészítés
  1. A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül egy keverőtálba tesszük a xilittel/eritrittel és gépi habverővel habosra felverjük.
  2. Beletesszük az egy evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan csomómentesre keverjük kézi habverővel.
  3. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd szép aranysárgára sütjük.
  4. A krémhez egy kevés vízben elkeverjük az étkezési zselatint, felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.
  5. A langyosra melegített joghurtokat egy tálba öntjük. Egy keveset kiveszünk belőle, amelyben elkeverjük a langyos zselatint.
  6. A zselatinos joghurtot elkeverjük a többi joghurttal, majd hozzáadjuk a málnát, melyet kicsit előtte összetörünk villával.
  7. Ezután a krémez felverjük a habtejszínt a xilittel/erittel és hozzákeverjük óvatosan a joghurtos keverékhez.
  8. A megsült és kihűlt piskótából kiszúrunk egy akkora karikát, amelyik illik majd a tálunkhoz, amelyben a süteményt készítjük.
  9. Egy szilikontálba beleöntjük a krémet és a tetejére, amely majd természetesen a sütemény alja lesz, ráhelyezzük a piskótakarikát.
  10. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  11. Másnap egy fél evőkanál zselatint, vizet és xilitet/eritritet felmelegítünk, majd langyosra hűtünk.
  12. Kifordítjuk a formából a süteményünket és szilikonecset segítségével vékonyan kenünk rá a zselatinból, majd azzal ráragasztjuk sűrűn az egész málnaszemeket is.
  13. Cukormentes tejszínhabbal tálaljuk a málnás-joghurtos szeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése