Ezt a sütit 2 éve a szülinapomkor sütöttem először,emlékszem Anyukáméknál voltunk akiknek roskadásig volt a málnabokruk málnával és ezt a diétás,könnyű joghurtos tortát találtam ki.Amely szerintem nagyon finom és ajánlom azoknak akik nagyon szeretik a gyümölcsös-joghurtos sütiket,mert ez nagyon málnás és természetesen csökkentett ch tartalmú mint minden édességem. Bár még nincs szezonja a málnának de itt lesz a blogon és akkor is megtaláljátok ha majd ismét roskadásig lesznek a bokrok! :)
Tésztához
- 3 db tojás
- 5dkg bekevert Update liszt
- 1 evőkanál víz
- 3 evőkanál xilit vagy eritrit
- 1/2 kiskanál sütőpor
Krémhez
- 8 dl joghurt natúr
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg xilit vagy eritrit
- 15 dkg málna
- 25g étkezési zselatin
- kevés víz
Díszítéshez
- málna
- 1/2 evőkanál zselatin étkezési
- víz
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül egy keverőtálba tesszük a xilittel/eritrittel és gépi habverővel habosra felverjük.
- Beletesszük az egy evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan csomómentesre keverjük kézi habverővel.
- Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd szép aranysárgára sütjük.
- A krémhez egy kevés vízben elkeverjük az étkezési zselatint, felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.
- A langyosra melegített joghurtokat egy tálba öntjük. Egy keveset kiveszünk belőle, amelyben elkeverjük a langyos zselatint.
- A zselatinos joghurtot elkeverjük a többi joghurttal, majd hozzáadjuk a málnát, melyet kicsit előtte összetörünk villával.
- Ezután a krémez felverjük a habtejszínt a xilittel/erittel és hozzákeverjük óvatosan a joghurtos keverékhez.
- A megsült és kihűlt piskótából kiszúrunk egy akkora karikát, amelyik illik majd a tálunkhoz, amelyben a süteményt készítjük.
- Egy szilikontálba beleöntjük a krémet és a tetejére, amely majd természetesen a sütemény alja lesz, ráhelyezzük a piskótakarikát.
- Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
- Másnap egy fél evőkanál zselatint, vizet és xilitet/eritritet felmelegítünk, majd langyosra hűtünk.
- Kifordítjuk a formából a süteményünket és szilikonecset segítségével vékonyan kenünk rá a zselatinból, majd azzal ráragasztjuk sűrűn az egész málnaszemeket is.
- Cukormentes tejszínhabbal tálaljuk a málnás-joghurtos szeleteket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése