Aki szereti a krémes sajt és a friss gyümölcsök találkozását és szeretne tudatosan "sütizni" az mindenképpen próbálja ki!
RECEPT
Tészta:
-80g(2csomag) update áfonyás keksz
Tészta:
-80g(2csomag) update áfonyás keksz
-50g darált mandula
-2ml update lovely sweet édesítőszer
-40g vaj
Krém:
-300g Szarvasi mascarpone
-200g tejföl
Krém:
-300g Szarvasi mascarpone
-200g tejföl
-2,5ml lovely sweet édesítőszer
-50g xilit vagy eritrit
-50g xilit vagy eritrit
-3db egész tojás
-20g
cukormentes vaníliás pudingpor
-10g cukrozatlan tejpor
-1 vaníliarúd belseje
Díszítés:
-70g vegyes erdeigyümölcs+20g xilit+1g étkezési zselatin(dzsemnek összefőzzük) vagy erdeigyümölcsös cukormentes lekvár
-150g vegyes erdeigyümölcs(málna,áfonya,ribizli,szeder)
Díszítés:
-70g vegyes erdeigyümölcs+20g xilit+1g étkezési zselatin(dzsemnek összefőzzük) vagy erdeigyümölcsös cukormentes lekvár
-150g vegyes erdeigyümölcs(málna,áfonya,ribizli,szeder)
Elkészítés:
- Az összemorzsolt update kekszet összekeverjük a darált
mandulával, a vajjal, a
lovely sweet-tel és belenyomkodjuk egysütőpapírral kibélelt tortaformába vagy
cukrászgyűrűbe
-A
mascarponét kikeverjük a xilittel, a lovely sweet édesítővel, a cukormentes vaníliás pudingporral, a cukrozatlan
tejporral és a tejföllel Végül
egyenként adjuk hozzá a tojásokat és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét. A
masszát homogénné keverjük.
-Ráöntjük a kekszes alapra a krémet, és
150C-on 80-90 percig sütjük vízfürdőben.
-
A formában hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, akkor kivesszük a formából
és díszítjük.
-A díszítéshez 70g erdeigyümölcs keveréket felfőzünk
20gxilittel és adunk hozzá még amikor meleg, de már nem forró 1g étkezési
zselatint.-A kihűlt torta tetejére kenjük a kihűlt erdeigyümölcs dzsemet, majd arra málnát,szedret,ribizlit,áfonyát
Megjegyzések
Megjegyzés küldése