2014. február 3., hétfő

Diétás Erdei Gyümölcsös Cheesecake

Az Év Update tortája versenyre készítettem el először ezt  a tortámat, mellesleg azóta ez az egyik kedvenc desszertem. Legjobban azt imádom benne, hogy ugyanazzal az ízvilággal és mutatós külsővel rendelkezik, mint hagyományos cukros társa.
Aki szereti a krémes sajt és a friss gyümölcsök találkozását és szeretne tudatosan "sütizni" az mindenképpen próbálja ki!




RECEPT
Tészta:
-80g(2csomag) update áfonyás keksz
-50g darált mandula
 -2ml update lovely sweet édesítőszer
-40g vaj

Krém:
-300g Szarvasi mascarpone

 -200g tejföl
-2,5ml lovely sweet édesítőszer
-50g xilit vagy eritrit
-3db egész tojás
-20g  cukormentes vaníliás pudingpor
-10g cukrozatlan tejpor
 -1 vaníliarúd belseje

Díszítés:
-70g vegyes erdeigyümölcs+20g xilit+1g étkezési zselatin(dzsemnek összefőzzük) vagy erdeigyümölcsös cukormentes lekvár
-150g vegyes erdeigyümölcs(málna,áfonya,ribizli,szeder)

Elkészítés:
   - Az összemorzsolt update kekszet összekeverjük a darált mandulával, a vajjal,  a lovely sweet-tel és belenyomkodjuk egysütőpapírral kibélelt tortaformába vagy cukrászgyűrűbe
 -A mascarponét kikeverjük a xilittel, a lovely sweet édesítővel, a cukormentes vaníliás pudingporral, a cukrozatlan  tejporral és a tejföllel Végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét. A masszát homogénné keverjük.
 -Ráöntjük a kekszes alapra a krémet, és 150C-on 80-90 percig sütjük vízfürdőben.
 - A formában hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, akkor kivesszük a formából és díszítjük.
-A díszítéshez 70g erdeigyümölcs keveréket felfőzünk 20gxilittel és adunk hozzá még amikor meleg, de már nem forró 1g étkezési zselatint.
-A kihűlt torta tetejére kenjük a kihűlt erdeigyümölcs dzsemet, majd arra málnát,szedret,ribizlit,áfonyát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése