Update babapiskóta

Ma egy házi készítésű Update1 Babapiskóta receptet hoztam nektek.
Önmagában is finom, de pl egy Update tiramisuhoz is tökéletes alapanyag lehet.
Próbáljátok ki,a ch tartalma természetesen most is legalább 50%-kal csökkentve van az Update alapanyagoknak köszönhetően.

Recept
Update Babapiskóta

Tészta:
-110g Update1 master mix
-110g zabpehelyliszt
-100g  lágy vaj
-70g Update1 zero calories 
-60g langyos tej
-3db kisebb méretű tojás
-1,5mk szalalkáli

Elkészítés:
A vajat az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is és azt is elkeverjük benne.A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben és hozzáadjuk a vajas-tojásos-édesítős keverékhez. Ezután elkeverjük benne a lisztet is és egy lágyabb tésztát gyúrunk. A tésztát kb. 30-40 percen keresztül a hűtőben pihentetjük fóliába csomagolva .Majd kivesszük,kissé átgyúrjuk és kinyújtjuk(kb 5mm vastagra) egy master mixxel megszórt szilikon lapon.Ezután babapiskóta szaggatóval kiszaggatjuk. 170C-on légkeveréses sütőben aranyszínűre sütjük kb 10-15 perc alatt a piskótákat.
Amikor kész akkor rácsra szedjük,majd hagyjuk kihűlni,száradni őket.

Tippek:
-pihentetés után kissé gyúrjuk át a tésztát
-a tészta alá érdemes master mixet szórni nyújtáskor, mert ragadhat
-figyeljük mert gyorsan sülnek,nehogy megégjenek
-a tepsiben terülnek sütés közben, így ne tegyük túl  közel őket egymáshoz
- ebből az adagból kb 30db babapiskóta lesz
-legjobb ha rácson néhány órát vagy akár egy napot is hagyjuk őket száradni

Megjegyzések