
cukorbetegek is elkészíthetik és fogyaszthatják ha egy gyors és egészséges desszertre vágynak.
Recept:
-10dkg kókuszreszelék
-10dkg kókuszreszelék
-5dkg búzakorpa vagy (3dkg búzakorpa+3dkg darált mandula)
-6dkg cukormentes házi baracklekvár
-150ml meleg tej
-1,5-2dkg holland kakaópor
-2dkg olvasztott vaj
-rumaroma ízlés szerint
-5ml lovely sweet vagy 6dkg xilitpor/eritritpor
-meggy a belsejébe
-kókuszreszelék a külsejére ízlés szerint
-meggy a belsejébe
-kókuszreszelék a külsejére ízlés szerint
Elkészítés:
A kókuszreszeléket,búzakorpát kávédarálón apróra daráljuk néhány másodperc alatt,nem kell sokáig mert akkor összeáll.Ha a mandulás verziót készítjük akkor a mandulát is ledaráljuk.Amennyiben eritritet vagy xilitet használunk az édesítésre akkor azt is porrá daráljuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk,de a tejet csak apródonként adagoljuk mert lehet nem veszi fel mindet,így elkerülhetjük hogy túl híg legyen. A meggy kivételével ha mindent összegyúrtunk akkor hűtűbe tesszük,így majd könnyebb lesz formázni.
Amikor kihűlt formázzuk,közepére meggyet teszünk,kókuszba forgatjuk és tálaljuk.
A kókuszreszeléket,búzakorpát kávédarálón apróra daráljuk néhány másodperc alatt,nem kell sokáig mert akkor összeáll.Ha a mandulás verziót készítjük akkor a mandulát is ledaráljuk.Amennyiben eritritet vagy xilitet használunk az édesítésre akkor azt is porrá daráljuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk,de a tejet csak apródonként adagoljuk mert lehet nem veszi fel mindet,így elkerülhetjük hogy túl híg legyen. A meggy kivételével ha mindent összegyúrtunk akkor hűtűbe tesszük,így majd könnyebb lesz formázni.
Amikor kihűlt formázzuk,közepére meggyet teszünk,kókuszba forgatjuk és tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése