2016. június 4., szombat

Update Sörkifli


Ma egy Update Sörkifli recepttel készültem nektek! Az elkészítése egyszerű, a ch tartalma pedig legalább 50%-kal kevesebb, mint egy hagyományos módon készült sörkiflinek. Próbáljátok ki Ti is!
Szép napot mindenkinek!

Update Sörkifli Recept:

Tészta:
-150g Update1 Master mix
-150g zabpehelyliszt
-50g sikér
-330g langyos tej
-80g olvasztott Update kókuszzsír
-1tk só
-1-2csepp Update lovely sweet édesítő
-7g instant élesztő

Megkenéshez:
-kevés olvasztott vaj

Tetejére:
-1 egész tojás a lekenéshez
-kevés só
-különböző magvak

Elkészítés:
A liszteket összemérjük, belekeverjük az élesztőt. Majd a folyadékokat egy külön tálba összemérjük és hozzáadjuk a szárazanyaghoz. Így egy könnyű tésztát dagasztunk, amit legjobb, ha kenyérsütőgép dagasztó programján végzünk.
Amikor kész a dagasztás, akkor a tésztánkat megfelezzük és két kb. 35cm átmérőjű körré nyújtjuk őket egy szilikon lapon. Ezután mindkét kört 16 cikkre vágjuk, megkenjük a cikkek tetejét egy kevés olvasztott vajjal. A háromszög csúcsai felé szorosan feltekerjük a kifliket. Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket,egy másik tepsivel letakarjuk és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Ez a 32db kis kifli 2 nagyobb tepsibe fog szépen elférni.
Előmelegítetjük a sütőt 180C-ra. Majd a megkelt kiflik tetejét lekenjük felvert egész tojással, szórunk rájuk egy kevés sót és ízlés szerint különböző magvakat. A 180C-os sütőben szép világosra sütjük a kifliket. Amikor kész egy rácsra szedjük és tálaljuk.

Tippek:
-aki teheti, az használjon az ilyen reform kelt tészták dagasztásásnál kenyérsütőgépet, mert sokkal jobb szerkezetű lesz a tészta
-az instant élesztő helyett nem ajánlom a frisset, mert azt fel kell futtatni előtte cukros tejben, az instantot pedig csak egyszerűen a szárazanyaghoz kell keverni
-a néhány csepp édesítő elhagyható,nem érződik a tésztán édes ízként viszont szerintem ad neki a só mellett egy lágyabb ízt
-törekedjünk arra,hogy a köröket vékonyra nyújtsuk és szép egyformára osszuk fel,így formás kis kifliket fogunk kapni
-nagyon kiadós,ebből az adagból 32db kisebb kiflink lesz
-ez a süti igazából frissen a legfinomabb de ha nem jönnek vendégek és nem fogyna el akkor zárjuk zacskóba úgy másnap is puha
-frissen,melegen kívül ropogósabb belül pedig nagyon puha vajas réteget találunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése