2014. február 18., kedd

Lenmaglisztes olivás formakenyér

Recept:
-60g lenmagliszt
-100g sikér
-40g fehér liszt
-15g burgonyapehely vagy búzacsíra
-225-250ml langyos víz
-25ml olíva olaj
-5g instant élesztő
-egy csipet só
-magvak vegyesen ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk. Majd kelesztő tálban 50 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután egy szilikon kenyérformába tesszük és még abban is további 25-30 percig pihentetjük.
Majd kevés tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk magvakkal és 170C-on, légkeveréses sütőben megsütjük kb. 45-50 perc alatt. A formát egy pataki tálba tettem és lefedtem a tál tetejével és így sütöttem meg.
Nagyon-nagyon puha és szép levegős-könnyű kenyér.
Kevertem a belsejébe is magvakat szerintem így még finomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése