
Tészta:
- 15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék (ch-tartalom:100 g/30-35 g) vagy 7,5 dkg szénhidrát-csökkentett liszt koncentrátum (ch-tartalom:100 g/6 g)+7,5 dkg finomliszttel keverve
- 12,5 dkg vaj
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
- kevés só
- 50 dkg túró
- 4 dl tej
- 2tk Update Lovely Sweet
- 2 cs vaníliás pudingpor vagy 8-9 dkg étkezési keményítő
- 350 g tejföl
- 3 db kisebb tojás
- 1 fél vaníliarúd kikapart belseje vagy 1kk vanília esszencia
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:- A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
- Közben a krém hozzávalóit egy tálba botmixerrrel összekeverjük.
- A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
- A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körbe a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)
- A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
- Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
- Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése