Update Lowcarb Mézeskalács



Recept
Tészta:
- 175g Update1 Esti liszt
- 250g Update1 Sárgabarack lekvár
- 60 g vaj
- 25g Update1 zero
- 1 cs Update1 Cinnamon Sweet
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint több/kevesebb)
- 1 csipet só

Díszítés: (íróka)
-1db nagyobb tojásfehérje
-185-200g porrá darált Update eritrit
-1tk citromlé

Elkészítés
Az Esti lisztet a szódabikarbónával, a sóval, és a mézeskalács fűszerkeverékkel egy tálba összemérjük. A lekvárt összefőzzük az édesítővel és a Cinnamon Sweet-tel. Kb.1 percig hagyjuk, hogy forrjon, majd levesszük a tűzről és elkeverjük benne a vajat. Ezután hagyjuk  kihűlni, majd a tojást is beledolgozzuk egy kézi habverővel. A lisztes részhez öntjük és egy könnyed tésztát gyúrunk belőle. Amelyet fóliába csomagolva legalább 2-3 órán keresztül hűtőben pihentetünk. Pihentetés után, a tésztát Esti liszttel megszórt szilikon lapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a sütiket. Előmelegített, 180C-os sütőben, kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni őket, majd dobozban tároljuk fogyasztásig.


Díszítés:
Az írókához verjük fel a tojásfehérjét, adjuk hozzá a porrá darált, leszitált Update eritritet és azzal is verjük tovább, amíg szépen össze nem áll a hab. Majd ezután eldobható habzsákba töltjük, amelyen kis lyukat vágunk, és tetszés szerint díszíthetjük vele a mézeskalácsok tetejét.

Tippek:
-a tésztát mindenképpen pihentessük hűtőben legalább 2-3 órán keresztül, de legjobb, ha egy éjszakát pihen
-ne nyújtsuk vastagra, mert megnőnek sütés közben
-ne süssük 8-10 percnél tovább, mert kiszáradnak
-dobozban tárolva nagyon hamar bepuhulnak
-a díszítéshez porrá daráljuk az Update eritritet, de nagyon finomra kell, és le is kell szitálni, hogy ne maradjanak benne egész szemek
- az íróka akkor jó állagú, ha nem folyik
- ha sütés közben kissé felpúposodna 1-2 mézeskalács, akkor azt gyorsan, még melegen nyomkodjuk

Megjegyzések