Recept
(35db-hoz)
(35db-hoz)
Tészta:
-250g Update LOWCARB Norbi liszt
-170g sütőtök püré
-125g vaj
-50g tejföl
-1db M-es méretű tojás
-5g instant élesztő
-néhány szem aprított tökmag
-2tk só
Tetejére:
-1db tojássárgája+kevés víz
-néhány szem tökmag
Elkészítés:
A tököt megsütjük, kihűtjük majd pürésítjük a tojással egy botmixer segítségével. A lisztet az élesztővel elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a vajat. Ezután a többi alapanyagot is belekeverjük és egy könnyed tésztát gyúrunk kézzel, vagy dagasztógéppel. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Pihentetés után, egy kevés Update1 Norbi liszttel megszórt szilikon lapon kinyújtjuk. Szimpla,dupla hajtást végzünk rajta, majd ismét hagyjuk kb. 30 percet pihenni a hűtőben. Ezután a hajtogatást még egyszer megismételjük, majd kb. 1cm vastagságúra nyújtjuk. Mindezek után egy kb.4cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a pogikat. A kezünkkel kissé megformázzuk, hogy szép magasak legyenek, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk, hogy megkeljenek. A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Pihentetés után, lekenjük a tetejüket egy kevés vízzel kikevert tojássárgájával, valamint mindegyikre teszünk 1-1 szem tökmagot. Az előmelegített, 180 C-os, légkeveréses sütőbe helyezzük. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tippek :
-A tök súlya, a már megsütött tökre vonatkozik.
-Ahhoz, hogy szép magasak legyenek a kezünkkel szaggatás után kissé formázzuk.
-Aki nem szeretné hajtogatni, az kelesztés után nyújtsa kis és tekerje fel, mint a bejglit.Majd így pihentesse kb. 15-20 percet, ezután nyújtsa ki ujjnyi vastagra és szaggathatja is. Ezzel a lépéssel felváltható a tészta hajtogatása, így egyszerűbben elkészíthető.
A sütési idő sütőfüggő,ezért azt javaslom mindenki addig süsse, amíg szép aranyszínűek nem lesznek a pogácsai.( lehet 10-12 perc alatt is elkészül, figyeljük közben
Megjegyzések
Megjegyzés küldése