Update LOWCARB Almás-Fahéjas Csiga



Recept
(kb. 14db-hoz)

Tészta:
-225g Update LowCarb Norbi liszt
-20g búzasikér
-185g tej
-40g olvasztott vaj
-1db S-es méretű tojás
-1tk Update LowCarb  Lovely Sweet
-1csipet só
-5g instant élesztő

Töltelék1:

-65g Update LowCarb Eritrit                                                      
-40g olvasztott vaj
-3tk fahéj
                                                                          
  
Töltelék2:
-200g felkockázott alma
-25g vaj
-2tk Update LowCarb Zero
-1mk fahéj
Öntet:
-100g mascarpone
-30g tej
-20g porrá darált Update LowCarb Zero
-1/2mk vanília őrlemény
Díszítés:
-néhány szem pekándió


Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük, majd egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és egy másikban a folyadékokat (langyos tej, édesítőszer, olvasztott vaj és a tojás). Összedagasztjuk a tésztát egy kenyérsütőgépben vagy egy robotgép dagasztó karjaival. Az almás töltelékhez a felkockázott almát a vajon az édesítővel, és a fahéjjal megpároljuk, majd lehűtjük. Amikor elkészült a tésztánk, akkor kinyújtjuk egy Update liszttel megszórt szilikon lapon, téglalap alakúra. Megkenjük az olvasztott vajjal, rászórjuk a fahéjas eritritet, valamint a kihűlt almás tölteléket is eloszlatjuk rajta. Feltekerjük és kb. 14 részre vágjuk, majd mindegyiket egy süthető desszertpapírba helyezünk. Egy nagyobb tepsibe sorakoztatjuk őket, amelyre húzunk egy műanyag zsákot. Így kelesztjük kb. 25 percig, langyos helyen. Kelesztés után, a sütőbe helyezzük és 180C-on, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amíg sülnek, addig elkészítjük a tetejükre az öntetet. A mascarponét a porrá darált édesítőszerrel, a vanília őrleménnyel és a tejjel krémesre keverjük. Kivesszük a megsült csigákat egy sütőrácsra. Amikor már nem olyan melegek, akkor lekenjük a tetejüket a krémes öntettel. Megszórjuk egy kevés aprított pekándióval. Jó étvágyat hozzá!

Tippek:
-azért jobb kenyérsütőgépben dagasztani, mert az kb. 30 percig dagasztja és úgy jó levegős lesz a tészta
-a dagasztás után egyből formázzuk, töltjük és kelesztjük
-a műanyag zsák azért fontos a kelesztésnél, mert párás környezetben sokkal hatékonyabb ez a folyamat
-desszertpapír nélkül is megsüthető

Megjegyzések