Update1 Kakaós Kuglóf
Tészta:
-100g Update1 Master Mix
-15g holland kakaópor (20-22%-os)
-100g olvasztott vaj
-100g tej
-60g natúr joghurt
Tészta:
-100g Update1 Master Mix
-15g holland kakaópor (20-22%-os)
-100g olvasztott vaj
-100g tej
-60g natúr joghurt
-30g Update1 zero
-3db M-es méretű tojás
-1tk sütőpor
-1/2 mk reszelt tonkabab (elhagyható)
-1/2 mk reszelt tonkabab (elhagyható)
Öntet:
-70g Update1 Ét Tortabevonó
-1tk olaj
Díszítés:
-durvára tört pekándió
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
A Master Mix-et a kakaóporral, reszelt tonkababbal és a sütőporral egy tálba összekeverjük. Egy másikban az olvasztott vajat, a három tojássárgájával, a joghurttal és a tejjel szintén jól elkeverjük. Egy kézi habverővel a lisztes részhez dolgozzuk. A fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük és óvatosan, kis részletekben a tésztánkhoz keverjük. Egy kivajazott, kevés Master Mix-xel megszórt, 16cm-es kuglóf formába beleöntjük a tésztát. Az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután egy kicsit kihűlt, kivesszük a formából és a gőz felett felolvasztott bevonóval lecsurgatjuk. Gyorsan megszórjuk a durvára tört pekándióval és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Tippek:
-a fehérjéket először az édesítő nélkül kezdjük el felverni, majd akkor tegyük bele, ha már fényesedik a hab
-70g Update1 Ét Tortabevonó
-1tk olaj
Díszítés:
-durvára tört pekándió
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
A Master Mix-et a kakaóporral, reszelt tonkababbal és a sütőporral egy tálba összekeverjük. Egy másikban az olvasztott vajat, a három tojássárgájával, a joghurttal és a tejjel szintén jól elkeverjük. Egy kézi habverővel a lisztes részhez dolgozzuk. A fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük és óvatosan, kis részletekben a tésztánkhoz keverjük. Egy kivajazott, kevés Master Mix-xel megszórt, 16cm-es kuglóf formába beleöntjük a tésztát. Az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután egy kicsit kihűlt, kivesszük a formából és a gőz felett felolvasztott bevonóval lecsurgatjuk. Gyorsan megszórjuk a durvára tört pekándióval és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Tippek:
-a fehérjéket először az édesítő nélkül kezdjük el felverni, majd akkor tegyük bele, ha már fényesedik a hab
-a tonkabab opcionális, de szerintem érdemes használni, mert
nagyon különleges lesz tőle
-a pekándiót egy kicsit megpiríthatjuk
- kb. 20-25 percig sütöttem légkeveréssel, majd utána csak alsó-felső sütéssel
-a szilikon formát nem szükséges kivajazni, lisztezni
-a formám 16cm átmérőjű és 8cm magas volt
-az egész kuglófban a nettó (felszívódó) ch tartalom
kb. 19g-a pekándiót egy kicsit megpiríthatjuk
- kb. 20-25 percig sütöttem légkeveréssel, majd utána csak alsó-felső sütéssel
-a szilikon formát nem szükséges kivajazni, lisztezni
-a formám 16cm átmérőjű és 8cm magas volt
Update1 hozzávalók:
-Update1 Master Mix: http://webshop.update1.eu/termek/update-1-lowcarb-mastermix-liszt/
-Update1 zero: http://webshop.update1.eu/termek/zero-cukor/
-Update1 Ét Tortabevonó: http://webshop.update1.eu/termek/et-tortabevono-100g/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése