Recept:
(kb 30-35db mini sajtrolóhoz)
(kb 30-35db mini sajtrolóhoz)
Update Vajas Tészta:
-100g Update Master
mix
-100g teljes kiőrlésű búzaliszt
-200g vaj
-200g hideg víz
-1tk ecet
-1/2 tk só
A sajtos roló tölteléke:
-45g Update Master mix
-30 teljes kiőrlésű búzaliszt
-300g tej
-150g tejszín
-30 teljes kiőrlésű búzaliszt
-300g tej
-150g tejszín
-6db tojássárgája
-25dkg reszelt sajt
-75g vaj
-egy kevés só(nem kell sok,mert a sajt eleve sós)
Díszítés:
-kevés reszelt sajt
Díszítés:
-kevés reszelt sajt
Elkészítés:
A liszteket kimérjük egy tálba, majd hozzáadunk a vajból
20g-ot, valamint az ecetet, sót és a vizet. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd
fóliába csomagolva hőtőbe pihentetjük kb. 2-3 órát. Ezután kivesszük, kinyújtjuk
egy Master Mix-xel megszórt szilikon lapon és a maradék 180g hideg vajat
ráreszeljük a tésztánkra. Megszórjuk egy kevés Master Mix-xel a vajas részt, majd
behajtjuk minden oldalát a tésztának.Kissé megütögetjük nyújtófával, hogy a
vajas rész elkeveredjen a tésztában, majd egy szilikon lapon vékonyra
kinyújtjuk.Szimplán, majd duplán hajtogatjuk. Ezután pihentetjük hűtőben 25
percet. Még kétszer megismételjük a hajtogatást, természetesen a közte
lévő pihentetési időt betartva.
A hajtogatások után, vékonyra nyújtjuk, csíkokat vágunk amit
egy formára feltekerünk. Majd megsütjük kb. 170-180C-on.
Közben elkészítjük a krémet, amelyhez a tojássárgáját a tejjel, a tejszínnel elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztkeverékhez óvatosan adagolva, egy kézi
habverő segítségével. Beletesszük
a reszelt sajtot, vajat, sót és kevergetés közben felmelegítjük. Besamel
sűrűre főzzük és kihűtjük. Sima vagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük a
krémet és a rolókat betöltjük vele, majd a két végét reszelt sajtba mártjuk.
Tippek:
-érdemes a kinyújtásoknál és a hajtogatásoknál mindig vékonyan master mix-xel lisztezni a szilikon lapot vagy a nyújtódeszkát, így biztosan nem ragad majd a tészta
- ha nincs sajtroló formánk, akkor alufóliával bevont vékonyabb farúdra is feltekerhetjük a tésztacsíkokat
Tippek:
-érdemes a kinyújtásoknál és a hajtogatásoknál mindig vékonyan master mix-xel lisztezni a szilikon lapot vagy a nyújtódeszkát, így biztosan nem ragad majd a tészta
- ha nincs sajtroló formánk, akkor alufóliával bevont vékonyabb farúdra is feltekerhetjük a tésztacsíkokat
Megjegyzések
Megjegyzés küldése