Update Ricottás-Magvas Pogácsa





Igaz most közeledik a karácsony, de az édes sütik áradata előtt gondoltam hozok Nektek egy szénhidrátcsökkentett Update pogácsát.  Ez a pogi finomliszt hozzáadása nélkül, Update ch Master Mix-xel és teljes kiőrlésű zabliszttel készült, így a ch tartalma több mint 50%-kal csökkentve van.



Recept:


Tészta:
-175g Update Master Mix
-125g Teljes kiőrlésű Zabliszt
-250g ricotta
-200g vaj/margarin
-100g langyos tej
-1db s-es méretű tojás
-10g só
-3,5g instant élesztő

Díszítés:
- tojássárgája a lekenéshez
-magvak,sajt ízlés szerint

Elkészítés:
- Az alapanyagokat pontosan kimérjük, és egy tálban összegyúrjuk.
- Fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük a tésztát.
- Majd kivesszük és Master Mix-xel megszórt szilikon lapon vékonyra nyújtjuk és feltekerjük, mint egy bejglit. Ezzel a lépéssel felváltható a tészta hajtogatása, így sokkal gyorsabban elkészíthető.
-Ismét becsomagoljuk egy fóliába és még kb. 1 órára visszatesszük a hűtőbe.
- Majd egy szilikon lapon ismét kinyújtjuk kb 1,5cm vastagra és tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
- Meleg helyen kb. fél órán keresztül hagyjuk, hogy megkeljenek.
- Ha megkeltek, akkor lekenjük a tetejüket tojássárgájával és tetszés szerint megszórjuk különböző magvakkal vagy sajttal.
- Előmelegített, 180C-os,légkeveréses sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő sütőfüggő, ezért azt javaslom mindenki addig süsse amíg szép aranyszínűek nem lesznek a pogácsai.

Tippek a sikerhez: J
-A pihentetés betartása fontos mert, kezdetben lágyabb a tészta,tehát muszáj, hogy hűtőbe tegyük felhasználás előtt.
-Ahhoz, hogy szép magasak legyenek a kezünkkel szaggatás után kissé formázzuk.
-Ha a sajtot egy kevés Master Mixxel elkeverjük mielőtt a pogácsára tennénk, akkor ropogós marad a tetején.
-Ne hagyjuk, hogy lekenéskor a tojássárgája megfolyjon a tészta oldalán mert, ha lefolyik, akkor az a rész nem fog megnőni sütés közben és ferdék lesznek a pogik.

Ch tartalom:
~12,3g/100g 

Megjegyzések