Recept:
Tészta:
-6,5dkg darált dió
-1,5dkg tönkölybúzakorpa
-1dkg holland kakaópor
-4dkg lenmagliszt
-5dkg darált eritrit
-6,5dkg vaj
-5dkg darált eritrit
-6,5dkg vaj
Töltelék:
-cukormentes barack/erdeigyümölcs lekvár
-durvára tört dió+eritrit keveréke
-1 tojásfehérje
Elkészítés:
A diót a korpával egy kávédarálóba tesszük és ledaráljuk, majd az eritritet is porrá őröljük.Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lenmagliszttel megszórunk egy szilikon nyújtólapot és kinyújtjuk a tésztát, tetszőleges szaggatóval kivágjuk és minden második linzert középen is kiszúrunk.
Ezeket a kiszúrt közepű tésztákat megkenjük tojásfehérjével, majd durvára tört dió-eritrit keverékébe mártjuk.
Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben, 220C-on néhány perc alatt készre sütjük a linzereket.(figyelni kell, mert gyorsan sülnek)
Amikor kisültek, akkor lekvárt kenünk a tésztakorongokra, majd egy diós karikát teszünk a tetejükre és tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése