Ma egy házi készítésű Update1 Babapiskóta receptet hoztam nektek.
Önmagában is finom, de pl egy Update tiramisuhoz is tökéletes alapanyag lehet.
Próbáljátok ki,a ch tartalma természetesen most is legalább 50%-kal csökkentve van az Update alapanyagoknak köszönhetően.
Recept
Update Babapiskóta
Tészta:
-110g Update1 master mix
-110g zabpehelyliszt
-100g lágy vaj
-70g Update1 zero calories
-60g langyos tej
-3db kisebb méretű tojás
-1,5mk szalalkáli
Elkészítés:
A vajat az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is és azt is elkeverjük benne.A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben és hozzáadjuk a vajas-tojásos-édesítős keverékhez. Ezután elkeverjük benne a lisztet is és egy lágyabb tésztát gyúrunk. A tésztát kb. 30-40 percen keresztül a hűtőben pihentetjük fóliába csomagolva .Majd kivesszük,kissé átgyúrjuk és kinyújtjuk(kb 5mm vastagra) egy master mixxel megszórt szilikon lapon.Ezután babapiskóta szaggatóval kiszaggatjuk. 170C-on légkeveréses sütőben aranyszínűre sütjük kb 10-15 perc alatt a piskótákat.
Amikor kész akkor rácsra szedjük,majd hagyjuk kihűlni,száradni őket.
Tippek:
-pihentetés után kissé gyúrjuk át a tésztát
-a tészta alá érdemes master mixet szórni nyújtáskor, mert ragadhat
-figyeljük mert gyorsan sülnek,nehogy megégjenek
-a tepsiben terülnek sütés közben, így ne tegyük túl közel őket egymáshoz
- ebből az adagból kb 30db babapiskóta lesz
-legjobb ha rácson néhány órát vagy akár egy napot is hagyjuk őket száradni
Szia.
VálaszTörlésszeretném megkérdezni ez arecept szted működik Norbi update lisztből is ?
köszönöm a választ :)
Sajnos nem rendeltem master mix-et, de lisztem van 5 kiló is, épp tegnap jött meg a csomag Magyaroszágról.
VálaszTörlés