Update Lowcarb Sajtos Kréker


Recept:
-175g Update Norbi Liszt
-125g vegyes reszelt sajt(pl:parmezán, ementáli, tappista)
-115g vaj
-1db L-es méretű tojás
-50g tejföl
-1,5mk só
-1tk pirospaprika
-1/2mk fokhagymapor
-egyéb fűszerek ízlés szerint

Tetejére:
-1db tojásfehérje
-kevés reszelt parmezán

Elkészítés:
Az Update lisztet kimérjük és hozzámorzsoljuk a vajat. Majd a többi alapanyagot is belekeverjük és egy homogén tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, kb. 2órára. Pihentetés után, kissé átgyúrjuk és egy Update liszttel megszórt szilikon lapon nagyon vékonyra kinyújtjuk. Egy derelyevágóval levágjuk a széleit egyenesre, majd kb. 4X4cm-es négyzetekre felosztjuk. A maradékot ismét kinyújtjuk és felvágjuk.  Egy villával vagy egy fogvájóval megszurkáljuk őket. Két tepsibe sütőpapírt helyezünk és a kb. 70db kekszet elosztjuk bennük. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk egy kevés reszelt parmezánnal.  190C-os sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 15perc alatt készre sütjük a kekszeket. Sütőrácson hagyjuk kihűlni és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!


Tippek:
-én 35g parmezán, 25g ementáli, és 65g trappista sajt keverékével készítettem, de ez ízlés szerint változtatható
-akár egy éjszakán keresztül is pihenhet a hűtőben a tészta
-bármilyen fűszerrel elkészíthető
-vékonyra nyújtsuk, mert csak akkor lesz ropogós, keksz állagú
- ne süssük légkeveréssel, mert úgy a szélei nagyon hamar megéghetnek

Megjegyzések